انجمن دندانپزشکی کودکان ایران

  • تاریخ : ۴ام تیر ۱۳۹۷

پوسیدگی دندان

ترمیم پوسیدگی دندان به روش های مختلف

تیر ۲۵, ۱۳۹۵

خواص پیاز بسیار مغذی و حیاتی است و در خوش طعم ساختن غذای روزانه نقش مهمی دارد و خوشبختانه این سبزی که ریشه آن مورد استفاده قرار می گیرد در همه فصول سال یافت می شود. در اینجا به بررسی تعدادی از خواص پیاز می پردازیم.[۳]

  1. پیاز، پوست را لطیف، پشت را قوی و لثه ها را محکم می کند.
  2. پیاز پخته، ملین ( نرم کننده ) است و برای کسانی که روده های ضعیفی دارند، غذای مناسبی است. البته سرخ کردن پیاز با روغن آن را سنگین می نماید. مگر آنکه زیاد سرخ نشود و روغن کمی مصرف گردد.
  3. خواص پیاز نیز مانند سیر خواص ضدعفونی دارد.
  4. آب پیاز برای دندان درد مفید است، برای تسکین درد باید آب پیاز را روی دندان ریخت و کمی نگاه داشت، این عمل را می توان با پنبه نیز انجام داد.
  5. برای بر طرف ساختن صدای داخل گوش می توان یک تکه پنبه را به پیاز آغشته کرد و در گوش قرار داد. به زودی صدای گوش شما برطرف می شود.
  6. برای معالجه ترک خوردگی دست، یک پیاز تازه را رنده کنید و آب آن را به مدت دوازده دقیقه روی دست خود بمالید. اگر هر روز دوبار این کار انجام شود، ترک های دست شما بهبود خواهد یافت.
  7. برای معالجه ورم و آماس ( تورم عضوی از اعضای بدن بر اثر بیماری یا جراحت یا کوفتگی ) بدن می توان دو پیاز را رنده کرد و در یک لیتر شیر که بجوش آمده است، ریخت و پس از ۲۴ ساعت که دم کشیده سرد شد، آن را صاف نمود و هر روز سه لیوان کوچک از آن را نوشید.
  8. برای درمان نیش زنبور و مگس می توانید یک پیاز تازه را رنده کنید و آب آن را بصورت پماد و مرهم روی محل نیش زدگی بگذارید. پس از مدتی ورم کم شده و درد تسکین پیدا می کند.
  9. پیاز دارای مخمری است که برای آسان نمودن هضم نشاسته مفید است. باید توجه داشت هضم پوست های نازکی که ورق پیاز را پوشانده خیلی دشوار است و باید هنگام مصرف آن را جدا نمود.
  10. خواص پیاز شامل اشتها آورد بودن و کاهش دهنده ناراحتی های مربوط به نفخ شک و غیره است.
  11. به علت داشتن مقدار زیادی انسولین گیاهی، موجب کم شدن فشار خون است.
  12. از خواص پیاز برای افرادی که دچار کم خوابی هستند، استفاده می شود و در صورت مصرف پیاز، خواب زودتر به سراغ آن ها خواهد آمد.
  13. خواص پیاز، همچنین برای کودکان کم رشد و افراد مسن و ضعیف مفید است.
  14. پیاز سرشار از ویتامین های “آ”، “ب”، “ث” و دارای آهک، آهن، فسفر، پتاسم، سدیم، گوگرد، ید، سیلیس و قند است که به طور مستقیم جذب بدن می شود و برای اشخاص مبتلا به بیماری قند مضر نیست.

    خواص پیاز

  15. داشتن گوگرد برای جلوگیری از عفونت خون از دیگر خواص پیاز است. وقتی گوگرد وارد خون و ریه ها گردد با عفونت های مجاری تنفسی، مانند آسم، برونشیت، گریپ و غیره مبارزه می کند.
  16. پیاز خام، پخته و یا سرخ کرده از تشکیل لخته های خون در رگ ها جلوگیری کرده و مانع از بروز سکته قلبی و یا مغزی می شود.
  17. در استعمال خارجی، پیاز پخته، تسکین دهنده سوختگی ها و بواسیر است.
  18. از خواص پیاز می توان به التیام بخش بودن آن اشاره کرد به این ترتیب که اگر پیاز خام رنده شده را پایین شکم بگذارند، خروج ادرار را آسان می سازد و اگر بر روی پیشانی گذاشته شود، سردرد های نیمه سر و سردرد های عصبی را آرام می کند.
  19. تحریکی که در هنگام پوست کندن پیاز حاصل می شود، درد های شدید نیمه سر (میگرن) را برطرف کرده و زکامی را که تازه شروع شده است، از بین می برد.
  20. برگ های سبز پیازچه که بیشتر هنگام بهار یافت می شود، دارای مقدار زیادی ویتامین “ث” است.
  21. مصرف پیازی که با گوشت چرب پخته شده باشد، نیروی جنسی مرد و زن را تقویت خواهد نمود. این اثر در مصرف پیاز خام به مقدار کمتر وجود دارد.
  22. اگر ورقه های نازک پیاز در شیر، پخته و مصرف شود بر ای درمان دردهای حاصل از قولنج روده ها و ناراحتی های شکم مفید است.
  23. برای رفع ناراحتی های روحی، از خواص پیاز نام برده می شود. [۱]
  24. خواص پیاز در کاهش حمله های قلبی وکاهش سکته نقش به سزایی دارد چون کلسترول را پایین می آورد.
  25. برای آنکه یک بیماری واگیردار به سایر اعضای خانواده سرایت نکند، پیاز خام را به صورت ورقه ورقه و ضخیم ببرید و درون بشقابی در اتاق بیمار و اشپزخانه و غذاخوری بگذارید. میکروب های پراکنده شده در هوا و جذب پیاز خام می شود. به همین خاطر پیاز خام که مدتی در هوای باز می ماند برای خوردن مناسب نیست.
  26. خوردن پیاز از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.
  27. زنان یائسه پیاز بخورند، به خصوص خانم هایی که در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند.[۲]

تذکرات:

  1. زیاده روی در خوردن پیاز موجب تشنگی، استفراغ، تیرگی چهره و حتی فراموشی می شود.
  2. برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن، می توانید یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته میل نمایید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگاه دارید.[۱]
  3. از پیاز مخلوط با گوشت پخته برای رفع مواد سرطانزایی که در هنگام پخته شدن گوشت ایجاد می شود استفاده می شود.

منابع:
[۱] نظری مرتضی،خواص سبزی های خوراکی(سبزی درمانی)، تهران انتشارات پیام آزادی،چاپ چهارم ۱۳۷۸،صفحه ۵۵ تا ۶۳

[۲] احمدی فرحناز، زیبایی و سلامت از نوک سر تا نوک پا، کرج انتشارات آبارون، چاپ اول ۱۳۸۹، صفحه ۱۸۱ تا ۱۸۳

[۳] دکتر حاجبی محمدحسین، پزشک خانواده، تهران انتشارات اقبال، چاپ اول ۱۳۴۵، صفحه  ۸۹ تا ۹۰

جای تبلیغ شما
بیژن بختیاری